900 nieuwe domeinnamen
Geplaatst op: 27/05/2014 in Artikelen. Reacties (0)

.com, .nl, of .eu. Tot nu toe is het aantal extensies voor websites vrij overzichtelijk. Je hebt de keuze uit 22 generieke domeinnamen zoals .org, .info en .biz. Daar komt echter snel verandering in. ICANN geeft de komende 5 jaar namelijk 900 nieuwe extensies vrij. Wat nu als iemand de domeinnaam van jouw merk claimt met daarachter de extensie .wtf?

Er komen steeds meer nieuwe websites. Daardoor is er een groeiende schaarste aan traditionele domeinnamen. ICANN, verantwoordelijk voor domeinnamen en adresseren op internet, heeft daarom besloten om een groot aantal nieuwe generieke extensies toe te laten, waaronder ook merk- en bedrijfsnamen.

Inmiddels kwamen er al meer dan 2000 aanvragen binnen en zijn er 1400 goedgekeurd. Ongeveer 500 daarvan zijn merknamen zoals .cartier of .kpn en 900 zijn generieke namen. Dat betekent dus dat het internetlandschap op het punt staat enorm te veranderen. In januari 2014 zijn de eerste negen nieuwe TLD’s (Top Level Domeinextensies) vrijgegeven.

Merkhouders komen dus voor flink wat extra werk en wellicht ook extra kosten te staan. Maar er zijn ook kansen. Zo komt er voor vrijwel elke branche een nieuwe extensie. En door de bedrijfsnaam te combineren met relevante extensies, kun je doelgroepen nog gerichter benaderen.

De nieuwe domeinextensies zullen ook effect hebben op de ranking in zoekmachines. Waarschijnlijk krijgen domeinnamen die gekoppeld zijn aan een branche-extensie een hogere waardering. Daarnaast hebben Google, Amazon en Microsoft flink in de buidel getast voor de aankoop van bepaalde specifieke extensies.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze kroondomeinen of eens met een professional sparren over de beste aanpak voor jouw merk? Neem dan gerust contact op.

 

(Bron: Adformatie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

RUIGdesign

"Corinne is een zeer bevlogen onderneemster die het onderste uit de kan haalt voor haar klanten, en dat op heel natuurlijke wijze."

Leonoor Ruigrok
Voormalig eigenaar RUIGdesign

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.