Boskani – Liefde voor het vak
Geplaatst op: 09/01/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

Een bestaand restaurant van een ander overnemen in de Bollenstreek, als dat geen uitdaging is! De vriendelijke Ari Boskani lijkt de touwtjes zorgeloos in handen te hebben. En waarom niet? Als chefkok kan hij bogen op jarenlange ervaring in verschillende soorten restaurants. In oktober 2006 nam hij zijn kans waar en begon hier zijn eigen restaurant: Boskani. Zijn Israëlische achtergrond en werkervaring mixte hij tot een aangename kaart vol mediterrane gerechten.

Warme entourage
Als we binnenlopen is het nog rustig maar we worden hartelijk ontvangen. We nemen plaats aan een houten tafeltje voor twee op de veranda achterin dit sfeervolle hoekpand. Door de stenen kruikjes, gietijzeren lantaarns en rode kleedjes waan ik me inderdaad in een warm land rond de Middellandse Zee. Hoewel er voldoende ruimte is voor 40 mensen oogt Boskani niet massaal. Gelegen aan een doorgaande weg en in het bezit van een eigen parkeerplaats maakt dit wel tot een erg ideale locatie.

Smaakvolle gerechten
De menukaart staat vol heerlijke gerechten met voornamelijk een Italiaans tintje. De amuses smaken naar meer. Als voorgerecht kies ik een goed geportioneerde Melanzane. Deze aubergine uit de oven gegratineerd met mozzarella smaakt prima. Mijn tafelgenoot gaat voor de escargots met ui en gegratineerde kaas. Bij het hoofdgerecht worden we echt verrast. Ik heb een heerlijk stukje kalfsvlees met gorgonzola, parmaham en blaadjes salie. Een prachtige combinatie. Een goed glas wijn maakt mijn geluksmoment compleet. Ook ben ik blij dat we hier wel groente bij ons hoofdgerecht krijgen, ook al zijn dat dan stukjes wortel en sperzieboon. De gepofte aardappels zijn duidelijk gaar, en smaken goed bij de malse lamskoteletten van de grill.

Verfrissend lekker is de salade ‘on the side’ met groene pesto en jonge feta. We sluiten af met een zoete proeverij van de chef en een limoncello.

In de zomer kan je hier vanaf het kleine terras aan de zijkant niet alleen genieten van heerlijke mediterrane  gerechten en de warme gastvrijheid, maar ook van de ondergaande zon over de bollenvelden. Wat wil een mens nog meer?

Boskani

Heereweg 487
2161 DD Lisse
0252-211550

Eten: ***
Sfeer: **
Bediening: ****

Gemiddelde prijs drie gangen: €32,50

Recensie 3 februari 2009
*Restaurant bestaat niet meer anno 2013 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Referentie

A la Leen

"Corinne wist mijn ideeën om te zetten in een heldere en pakkende tekst. Ze denkt mee en is een goede sparringpartner. Bovendien is ze prettig om mee samen te werken en komt ze haar afspraken na."

Leen van der Heijdt
Vormgever

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.