Column – En toen ging het licht uit…
Geplaatst op: 27/09/2016 in Columns. Reacties (0)

licht uit

Ik lees een column in de Happinez. Dat je door aardig te doen de wereld een stukje prettiger kunt maken. Wat een mooie gedachte. Nog geen 24 uur later ben ik in staat het licht uit een boosaardige schooljuffrouw te slaan. Het kan blijkbaar verkeren…

Misschien moet ik haar die column van Elizabeth Gilbert even laten lezen waarin toch duidelijk wordt uitgelegd dat de manier waarop we ons gedragen áltijd van belang is. Dat zou echter een zeer kalme, volwassen en verstandige reactie zijn. En daar ben ik op dit moment nog niet aan toe. Op dit moment zou ik haar eerder met een springtouw willen vastbinden aan de eerste de beste boom op het schoolplein en haar de inhoud van de column met een megafoon toedienen. Het liefst via de oortjes van haar mp3-speler.

Goed. De primaire reactie zakt inmiddels wat. De rode waas lost langzaam op. Jammer, want nu is het te laat om handelingen te verrichten die vallen onder het kopje Ontoerekeningsvatbaar. “Edelachtbare, ze kreeg een rode waas voor ogen en herinnert zich niet meer dat ze deze juffrouw heeft bedolven onder 4000 kopietjes van een column over verlichting. Echt niet. En er was zeker geen sprake van voorbedachte rade.”

En goed, toegegeven, misschien had het me minder geraakt wanneer ik volledig Zen en ruim voor aanvang bij school was gearriveerd. Totaal ontspannen had ik dan in alle rust mijn voorbeeldige dochter vol engelengeduld naar de deur gebracht. Ondertussen had ik haar de Latijnse namen van de bomen geleerd, haar zelfvertrouwen gestimuleerd door haar te complimenteren met haar lichte tred en de balans in mijn innerlijke Chi kunnen bewaren door te vertrouwen op het hier & nu en mee te deinen op het ritme van de dag.

MAAR ZO’N DAG WAS HET NIET!

Het was een dag waarop de straat is afgesloten, het stoplicht op rood staat, het ene kind huilt en het andere schreeuwt. Het was een dag waarop je je weer eens beseft dat 10 minuten later opstaan echt killing is voor je ochtendschema en derhalve voor het humeur van je kids en uiteindelijk dus voor jezelf. Het was een dag waarop er geen parkeerplaats was voor de school van kind 1, de juffrouw commentaar had op de zomerjas van mijn zoon, ik heel geduldig bleef maar die ‘leuke slak’ flink afleidde van het einddoel zijn klas op tijd binnen te komen. Het was een dag waarop een enorme rode tractor zich door een woonwijk perste, om half negen ’s ochtends, in de ochtendspits.

Zo’n dag was het. En toen ik dus eindelijk, met bezwete rug, op het schoolplein arriveerde – mijn lieve dochtertje haastig achter me aanslepend in haar Elsa-jurk – ging de schoolbel. We waren slechts 5 stappen verwijderd van de deur en van een vlekkeloze entree. Maar deze fijne, empathische, sociale schooljuffrouw besloot ons in al haar wijsheid de rug toe te keren en de schooldeur te sluiten.

En toen, beste mensen, ging bij mij het licht dus even uit. En dacht ik even heel veel, zeer ónverlichte zaken betreffende deze specifieke schooljuffrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.