Column: Gezellig interieur of horror-decor?
Geplaatst op: 22/08/2011 in Columns. Reacties (0)

Natuurlijk ben ik goed voorbereid op het feit dat mijn baby binnenkort gaat kruipen. Zoals je in alle boekjes en folders kunt lezen, heb ook ik keurig traphekjes geïnstalleerd en alle stopcontacten voorzien van beveiliging. De schoonmaakmiddelen stonden al hoog en droog toen hij nog amper kon zitten. Tot grote hilariteit van mijn omgeving natuurlijk, maar ik nam het
uiterst serieus.

Een vriendin van me stelde zelfs voor om kruipend door de woonkamer te gaan, zodat je op zijn hoogte kon zien wat er allemaal mis was. Zoals laaghangende kabels en te warme verwarmingsbuizen bijvoorbeeld. En je raadt het al, ook dat heb ik gedaan.

Maar nu blijkt in de praktijk die slogan van dat voorlichtingsspotje toch keihard op te gaan. ‘Kinderen zien het anders.’ Ja,
dat klopt! Opeens veranderen de meest gezellige objecten in ons interieur namelijk nog in levensbedreigende zaken. Zoals het haardscherm van gietijzer. Robuust en stevig? Nee, mogelijk schedelverpletterend! De mooie grote windlichten met zand en sierkaarsen had ik dan wel netjes achterin de vensterbank geschoven, maar zoonlief vind het heel leuk om er tegenaan te
slaan. Dat maakt immers geluid. En hey, hij kan de rand ook al vastpakken…

Inmiddels hebben we ook ervaren dat de bezem in de hoek heel hard kan omvallen op je pink en dat een bambi-lamp in de slaapkamer op de grond een heel handig opstapje is om, je optrekkend aan de verwarming, over de
vensterbank heen te kijken. De grote ouderwetse tv blijkt niet zo stevig op zijn tafeltje te staan als gedacht en als je daar flink tegenaan wiebelt dan verandert ook dit gebruiksvoorwerp opeens in een verpletterend moordwapen.

En wat te denken van de mooie Boretti-oven? Al hangend en springend aan het glimmend roestvrijstalen handvat, dreigt de ovendeur toch echt open te klappen. Ik zie de melktanden al in het rond springen en grijp mijn dreumes vliegensvlug bij zijn kladden. Waarop natuurlijk een verontwaardigde huilbui volgt, want waarom stoor ik hem toch steeds zo ruw in zijn vrolijke
ontdekkingsreis? Ik ben blij dat ik de box nog niet heb opgeruimd.

Zoonlief ligt inmiddels in de box op zijn rug verveeld naar zijn Woezel & Pip-mobiel te kijken. Hij kijkt me aan met een ‘alsof-dat-babyding-mij-nog-boeit-mam’-blik terwijl ik de ronddraaiende beestjes enthousiast aanbeveel. Nu kan ik tenminste even boven mijn spullen pakken, zodat hij straks ‘veilig’ op de crèche kan spelen. Ik sta net bovenaan de trap als ik een harde ‘boink’ hoor, gevolgd door luid gekrijs. Ik vlieg naar beneden en zie mijn zoontje in de hoek van de box liggen met de mobiel bovenop z’n hoofd. Mmm…hier hadden ze me niet voor gewaarschuwd in al die fleurige mama-tijdschriften. Hoe doen andere moeders dat eigenlijk?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Hoek Hoveniers

"Ik ben blij dat ik Corinne heb ingeschakeld als schrijfcoach. Met een mix van kennis, kritisch doorvragen en gerichte adviezen heeft ze me geholpen om nieuwe webteksten te schrijven. Voor mij de ideale combinatie: beter leren schrijven en gelijk een concreet eindproduct!"

Ilse Pennings
PR & Communicatie

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.