Column – Net even anders…
Geplaatst op: 03/01/2012 in Columns. Reacties (0)

Ons zoontje is niet gek. En dat wordt in sommige situaties heel erg duidelijk voor ons. Neem de kruipfase. Gaat ieder kind doorheen. Eerst rollen, dan kruipen, dan staan. En onze zoon vormt hierop natuurlijk geen uitzondering. Hoewel…

Het rollen, dat ging goed. Het liefst wel via rechts, maar ach, dat vonden wij geen probleem. Het was wel eens lastig als er aan de rechterkant een bank stond. Maar…

…inmiddels wist hij ook wel dat ‘de handen’ hem vanzelf goed neerlegden als hij heel hard begon te huilen.

Omdat ons zoontje een echte ontdekker is, laste hij een tussenfase in voordat hij begon met kruipen: hij ging eerst op zijn hoofd staan. Hij liep dan met z’n tenen omhoog zodat hij in een boogje omhoog stond. De zaken van alle kanten bekijken is immers belangrijk. Tot grote hilariteit en soms bezorgdheid van het bezoek (‘Hij doet heel raar!’), maar dat liet hem koud.

Vervolgens werd de woonkamer grondig verkend. Dat wil zeggen: vooral dat deel waar het vloerkleed lag. De houten vloer namelijk, zo moet hij gedacht hebben, is maar koud en hard. Niks aan, dus die laten we links liggen.

Maar ja, er kwam natuurlijk een moment dat hij toch echt per se naar de andere kant van de kamer wilde. Omdat mama daar was, papa, of de hoop op eten en drinken. Lastig, met zo’n harde vloer!

Maar zoals gezegd is onze zoon niet voor één gat te vangen. En daarom besloot hij de overtocht te wagen, kruipend, maar dan wel terwijl zijn knieën zo min mogelijk de harde vloer raakten. Zag er schattig en onhandig tegelijkertijd uit, maar daar ging hij, hink-stap-kruip-schuif. Op handen en voeten bereikte hij, onderwijl luid jammerend en piepend, zijn doel.

Toen hij eenmaal aan de andere kant van de kamer was, trok hij zich op aan zijn kinderstoel en keek me glunderend aan. Een heroïsche glimlach brak door op zijn kleine gezichtje. Alsof hij wilde zeggen: ‘Kijk mam, gelukt. En dat zonder blauwe knieën!’. Tja, hij is toch niet gek…

 

© Copyright De Creatietuin 2012

Heb je zelf een idee voor een column of een verhaal en wil je dit goed op papier krijgen? Je kunt mij inschakelen voor advies over tekst, schrijfstijl, opbouw en woordvolgorde.

Info@decreatietuin.nl of bel 06 11 33 53 16

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.