Column: Omdat winkelen nooit meer hetzelfde wordt…
Geplaatst op: 09/05/2011 in Columns. Reacties (0)

Omdat winkelen nooit meer hetzelfde wordt…

De deurbel gaat. Ik veer op want zie de pakketjongen al staan. Joehoe, mijn bestelling van H&M is binnen! Online winkelen is echt een uitkomst als je net moeder bent geworden en niet meer over straat durft / kan / wil (*vink aan welk excuus je het beste uitkomt).

Vol hebberigheid en met een blij gezicht loop ik de woonkamer weer in en ruk het plakband van de doos. ‘Whèhè!’, klinkt er keihard vanuit de box. Oeps, was ik toch even 5 seconden vergeten dat ik een baby in huis heb. Ik loop snel naar onze kleine man toe om ‘m te troosten. Hij is duidelijk nog niet gewend aan het geluid van plakband-van-dozen-rukken.

Nadat de tranen zijn gedroogd, wil hij een schone luier, de fles, spelen en wandelen. Tegen de tijd dat mijn vriend thuiskomt en ik eindelijk tijd heb om mijn nieuwe aanwinsten te bekijken ben ik moe, hongerig en koud. Absoluut niet in the mood dus, en ik schuif de doos even onder de bank.

De volgende dag loop ik met de kleine gup te wandelen door de winkelstraat. Even luiers en melkpoeder halen. Dan zie ik dat er uitverkoop is bij die enorme leuke damesmodezaak. En je weet de gouden regel bij een sale: wees er als de kippen bij! Ik twijfel een klein moment maar duw dan zelfverzekerd de wagen naar binnen. Per slot van rekening moet hij toch ook eens wennen aan het normale leven. Bovendien slaapt hij.

Ik rij snel en doelgericht langs de rekken kleding. Opeens valt m’n oog op een wel heel erg leuk tuniekje. Nu koop ik nooit iets zonder het te passen, dus ik rij richting de paskamers. Mmm, die lijken niet heel erg berekend op shopaholic mums. De winkeljuffrouw is echter alleraardigst en zegt dat dat best kan, en trekt het gordijn gewoon over de wagen. Best knus zo, met m’n kindje in een pashok.

Ik heb me net in het jurkje gewurmd als meneer z’n speen eruit gooit en het op een brullen zet. Oh oh, shoppingtime gereduceerd tot 1 minuut maximaal. Ik probeer nog snel een blik in de spiegel te werpen maar mijn moederhormonen vliegen alweer in het rond. Bovendien zegt de verkoopster dat het me beeldig staat, dus snel wordt mijn aankoop in een tasje geslingerd, pinpas erdoor en we kunnen weer gaan. Zodra we buiten staan valt m’n zoontje in slaap.

Die avond vertel ik vol trots over mijn eerste winkelavontuur als kersverse moeder. Mijn vriend dringt erop aan dat ik het tuniekje laat zien. Snel hijs ik me erin en loop blij de woonkamer binnen. Aan zijn blik zie ik dat er iets verkeerd is. Heb ik ‘m achterstevoren aan, zitten er nu al spuugvlekken op? Snel loop ik naar de spiegel. Nu ik eens goed en rustig kijk zie ik inderdaad dat de kleur me niet staat, de stof en het patroon me niet flatteren en de strik rond mijn middel precies m’n probleemzones uitvergroot. Nu weet ik zeker dat mijnmiskoop.nl is opgericht door een jonge moeder!

©De Creatietuin 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.