Column: Sportief m’n bed in
Geplaatst op: 15/04/2011 in Columns. Reacties (0)

‘Haha.’ Ik lach terwijl ik op de bank het zoveelste tijdschrift lees voor zwangere vrouwen. Dat krijg je van al die blije dozen. Alweer een artikel over sporten tijdens je zwangerschap. Alleen al om die combinatie kan ik lachen. Maar ik ben niet vrolijk. Het is namelijk niet zo dat ik niet WIL sporten…

Dat wil ik juist wel! Natuurlijk. Want ook ik heb overal gehoord en gelezen dat het zoveel beter is om met een goede conditie aan de bevalling te beginnen. Een moment waar ik best tegenop zie, en dus zo goed mogelijk op wil zijn voorbereid. Zover dat kan dan. Ook ik had me dus voorgenomen om zo lang mogelijk te blijven fietsen, wandelen en zwemmen.

Hoe anders is de praktijk. Ik wil best fit & vrolijk doen, maar dat gaat best lastig als je je hondsmoe & lamlendig voelt. Dacht jij dat ik na het douchen ook nog direct mijn haar kon föhnen? Grapje! Dan val ik namelijk flauw. Na een kwartier op bed liggen heb ik in ieder geval voldoende energie om de föhn weer netjes terug in de kast te leggen.

Fietsen doe ik natuurlijk ook. Ik hijs me op het zadel en trap mezelf met een loodzwaar gevoel richting winkels. Mijn buurvrouw van 95 haalt me lachend in. Ik voel steken in mijn buik. Weer thuis plof ik uitgeput op de bank en val direct in slaap om pas na 2,5 uur wakker te worden. Conditie? Ik zou er op dit moment nog niet eens een erwt kunnen uitpersen!

Naast de bank staat de lectuurbak. Ik pak dus maar weer een tijdschrift. Een zwangere dame op een crosstrainer kijkt me lachend aan vanaf de cover. Serieus, bestaan er wel vrouwen die sporten tijdens hun zwangerschap? Of betreft het hier een verborgen overheidscampagne waarvan alleen ik denk dat ik eraan moet voldoen?

Wandelen? Ik strompel door het parkje van bankje tot bankje en heb achteraf het idee dat ik de marathon heb gelopen. Zwemmen? Waarschijnlijk ben ik al uitgeput als ik het kleedhokje verlaat. Enigszins bezorgd bel ik de verloskundige, want serieus, hoe kan ik bevallen als ik zo moe ben? Het advies is om toch elke dag te bewegen. Zucht.

Verder krijg ik wederom niet veel zinvolle tips want het credo ‘elke zwangerschap is anders en elke vrouw beleeft het anders’ wordt weer uit de kast gehaald. Heel fijn! Net als ik dan maar heel sportief om 19 uur naar bed wil, speelt de volgende zwangerschapskwaal op: obstipatie. Het advies: water drinken, vezels eten en veel BEWEGEN. Argh!!

*Naschrift: in juni 2010 is het me toch gelukt onze kleine erwt te lanceren. 😉

©De Creatietuin 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.