Strategie

Elk bedrijf heeft een eigen strategie welke verwoord staat in het bedrijfsplan. Marketing en communicatie zijn ondersteunend aan deze bedrijfsdoelen. Hoe de marketing wordt aangevlogen, op welke marktsegmenten en doelgroepen de focus ligt en wat de positionering in de markt is, dat staat in het marketingplan. Hoe dat vervolgens wordt omgezet in een effectieve middelenmix en welke kernboodschap daarbij leidend is, staat in het communicatieplan.

Wij bieden daarom de volgende diensten en producten aan:

Bedrijfsplan
Heeft u nog geen bedrijfsplan? Geen probleem. De kans is namelijk groot dat al deze informatie wel in uw hoofd zit of verspreid over diverse documenten aanwezig is. Wij verzamelen graag alle informatie en schrijven voor u een kort en bondig bedrijfsplan dat een solide basis vormt voor uw bedrijfsvoering. Een dergelijk plan kan u op koers houden of helpen de juiste beslissing te nemen wanneer nieuwe verleidingen en kansen zich aanbieden.

Marketingplan
Beschrijving van de doelgroep, cijfers over het marktsegment, nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de branche, sterke en zwakke punten van de organisatie: het staat allemaal in het marketingplan. Zo’n plan helpt u om duidelijke keuzes te maken en uw focus vast te houden, zodat u met uw marktbewerking duidelijk en doelgericht op weg gaat.

Communicatieplan
Hoe gaat u de doelgroepen benaderen, wat leeft er bij hen, welke boodschap gaat u uitdragen en welke ondersteunende bewijzen ondersteunen deze? Het communicatieplan biedt een antwoord op al deze vragen en meer. Het plan helpt u om eenduidig en richtinggevend te communiceren en op die manier uw doelgroepen te bereiken en te overtuigen.

Jaarkalender
Goed nadenken over uw strategie is leuk, maar uiteindelijk zal er toch actie ondernomen moeten worden om de omzet binnen te halen. Dat consequent en gericht uitvoeren is precies het doel van een marketingcommunicatie-jaarkalender. Praktisch, duidelijk en doelgericht.

Sessie strategisch sparren
Het klinkt misschien makkelijk: stel een strategie op en ga aan de slag. Maar soms trekt er een mist op en vertroebelen details het zicht. Wij helpen u graag de dingen weer helder te zien. Boek een sessie strategisch sparren en start vandaag nog met een betere bedrijfsvoering.

Referentie

Hoek Hoveniers

"Ik ben blij dat ik Corinne heb ingeschakeld als schrijfcoach. Met een mix van kennis, kritisch doorvragen en gerichte adviezen heeft ze me geholpen om nieuwe webteksten te schrijven. Voor mij de ideale combinatie: beter leren schrijven en gelijk een concreet eindproduct!"

Ilse Pennings
PR & Communicatie

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.