Column – gassen met de choke uit
Geplaatst op: 15/12/2019 in Columns. Reacties (0)

Auto_ziek

Ken je dat? Zo’n dag dat je je huis binnenkomt en talloze klusjes ziet liggen? Je moet de was nog doen, het aanrecht staat vol, de vloer mag ook wel gezogen en er ligt een stapel post op je te wachten. Je bent moe, toe aan ontspanning en hebt totaal geen zin om allerlei dingen te gaan doen die moeten. ‘Moeten neemt energie, willen brengt energie’, schiet er nog door je hoofd. Maar het lukt je dit keer echt niet het in je hoofd zo te draaien dat je graag wilt schoonmaken. Soms lukt het jezelf te inspireren door aan het eindresultaat te denken. Een blinkend schoon aanrecht, frisse stapels kleding netjes in mijn kast, een bank waar je op kan zitten…

»» Lees meer

Column – waarom administratie wel erg is
Geplaatst op: 06/04/2019 in Columns. Reacties (4)

Fluitje_van_een_cent
Ik hoor het sommige mensen gewoon denken als ik weer eens leegloop over mijn bergen administratie en de hekel die ik daar aan heb: ‘wat is daar nu erg aan?’, ‘dat doe je toch even?’.

Ik zal je een inkijkje geven in MIJN leven, en dan mag je daarna reageren en uitleggen waarom het bij jou dan wel een fluitje van een cent is. En nee, als jij van je boekhouding een feestje maakt door dit te doen in een luxe hotelsuite met een fles cava en canapés van huisgerookte zalm, terwijl er op de achtergrond een jazzy deuntje klinkt, je outfit-to-kill al klaarhangt en je beloning is een zwoele zomernacht te bleven met een Italiaanse god, dan telt dat NIET mee.

Dus. Zo gaat het dus bij mij. Witte keukentafel. TL-licht. Kop thee. En ik heb mezelf er eindelijk toe gezet om een rekening te openen voor mijn VVE. Online zoek ik naar geschikte aanbieders en verdwaal al snel in een woud van ‘zakelijke rekeningen’, ‘starterspakketten’, ‘rekeningen voor stichtingen en verenigingen’ en ‘zakelijke spaarrekeningen’ die bij het doorklikken – oh oepsie – toch niet geschikt zijn voor een VVE. Grumbel.

»» Lees meer

Column – De wastas, en andere ongein die je niet kunt gebruiken in een vol weekend
Geplaatst op: 28/06/2018 in Columns. Reacties (2)

Wasgoedaandelijn

Het is vrijdag en ik ben redelijk kapot na een week vol deadlines. Mijn hoofd staat naar rust, een goed glas wijn en een warme maaltijd. Ik haal de jongste uit de naschoolse opvang, waar de kinderen om me heen krioelen. Ze rent naar de kapstok en komt aan met een grote tas vol oude vaatdoeken. “Kijk mam, ik heb de wastas mee!”. Mijn ogen moeten bijkans uit hun kassen rollen want ze kijkt me enigszins bedrukt aan. Ik zeg: “De wat?”. Haar vlechtje danst blij op en neer. “De wastas! Ik was nog niet aan de beurt geweest.” Alleen dankzij bovenmenselijke krachten lukt het me een glimlach te produceren terwijl ik tussen mijn tanden sis: “Aha, de wastas, wat…leuk.”

»» Lees meer

Mooie feestdagen en een gelukkig 2017!
Geplaatst op: 22/12/2016 in Columns. Reacties (0)

In het nieuwe jaar wens ik je toe: aandacht voor jezelf, voor elkaar en voor de dingen die jij echt belangrijk vindt.

Ik liet Leen van der Heijdt van A la Leen grafisch ontwerp daarom een kerstkaart ontwerpen die ‘licht en focus’, ‘verbinden’ en ‘inspiratie’ zou uitstralen.

 

cre-kerstkaart-2016-2017

 

Column – En toen ging het licht uit…
Geplaatst op: 27/09/2016 in Columns. Reacties (0)

licht uit

Ik lees een column in de Happinez. Dat je door aardig te doen de wereld een stukje prettiger kunt maken. Wat een mooie gedachte. Nog geen 24 uur later ben ik in staat het licht uit een boosaardige schooljuffrouw te slaan. Het kan blijkbaar verkeren…

Misschien moet ik haar die column van Elizabeth Gilbert even laten lezen waarin toch duidelijk wordt uitgelegd dat de manier waarop we ons gedragen áltijd van belang is. Dat zou echter een zeer kalme, volwassen en verstandige reactie zijn. En daar ben ik op dit moment nog niet aan toe. Op dit moment zou ik haar eerder met een springtouw willen vastbinden aan de eerste de beste boom op het schoolplein en haar de inhoud van de column met een megafoon toedienen. Het liefst via de oortjes van haar mp3-speler.

Goed. De primaire reactie zakt inmiddels wat. De rode waas lost langzaam op. Jammer, want nu is het te laat om handelingen te verrichten die vallen onder het kopje Ontoerekeningsvatbaar. “Edelachtbare, ze kreeg een rode waas voor ogen en herinnert zich niet meer dat ze deze juffrouw heeft bedolven onder 4000 kopietjes van een column over verlichting. Echt niet. En er was zeker geen sprake van voorbedachte rade.”

»» Lees meer

Thought leadership; waar te beginnen?
Geplaatst op: 07/04/2015 in Artikelen. Reacties (0)

thoughtleadershipWe leven in een tijd waarin veel bedrijven dezelfde producten en diensten aanbieden, afstanden kleiner worden en de consument kritisch is. Het is daarom steeds belangrijker je als bedrijf te onderscheiden. Thought leadership kan hier goed bij helpen, maar waar begin je?

Laten we eerst het begrip ‘thought leader’ even nader toelichten. Een thought leader is een persoon of een organisatie die een hele specifieke expertise heeft en gezien kan worden als een autoriteit op dat gebied. Het is iemand met een heldere visie, iemand die duidelijk meer weet dan anderen op zijn vakgebied.

»» Lees meer

Een succesvolle social media campagne organiseer je zo!
Geplaatst op: 07/04/2015 in Artikelen. Reacties (0)

socialmediacampagne

Dankzij smartphones en tablets kunnen we overal waar we willen online zijn. Grote kans dat je graag wil dat mensen ook over jouw merk en jouw producten/diensten praten. Een social media campagne ligt dan voor de hand. Waar moet je rekening mee houden?

Voor een social media campagne kun je het model gebruiken van de 5 C’s:

Content
Zorg voor relevante content. Mensen die interesse hebben in jouw diensten, willen daar eerst meer over weten voordat ze tot een (aankoop)beslissing overgaan. Binnen social media kun je meer engagement opwekken door het gebruik van video’s, foto’s en dialogen.

»» Lees meer

Hoe voorkom je keyword stuffing?
Geplaatst op: 07/04/2015 in Artikelen. Reacties (0)

Keywords

Bij het schrijven van teksten voor websites ligt het voor de hand dat je ook graag gevonden wilt worden in Google. Wellicht heb je al een top 10 samengesteld met de zoekwoorden die je graag in de tekst wilt verwerken. Maar hoe vaak moet je zo’n keyword gebruiken? Waar zet je de zoekwoorden neer? En hoe voorkom je dat Google je afstraft voor keyword stuffing en je pageranking juist daalt in plaats van stijgt?

1. Denk vanuit de klant
Zet even uit je hoofd dat je aan de richtlijnen van Google moet voldoen. Tenslotte is het de klant die jouw producten of diensten afneemt na het bezoeken van een website. Neem dus allereerst die persoon als uitgangspunt bij het schrijven van je teksten.

»» Lees meer

Column – Bakfietsen met zachte banden & andere perikelen
Geplaatst op: 13/02/2015 in Columns. Reacties (0)

krokus

Joehoe! De eerste zonnestralen lokken de krokusjes uit hun tent en eindelijk voel ik vandaag eens niet de onweerstaanbare drang om de thermostaat een slinger te geven richting de 21 graden. De lente is in aantocht. Ik besluit direct dat ik vandaag met de kinderen boodschappen ga doen met de bakfiets, die gedurende de winter flink wat wind heeft staan vangen in de voortuin.

Ik steek de sleutel in het slot en moet een beetje wrikken. Ach, dat hoort erbij. Dan trek ik de fiets achteruit en … ik trek de fiets achteruit en … De bakfiets blijft keurig in zijn hoekje staan. Mmm. Ietwat verbaasd bekijk ik het rechtervoorwiel. Is het ding soms verbogen of vastgeroest? Dan zie ik dat de band wat zacht is. Ach wat, kom op! Kids en tassen in de bak, even meebewegen, en hopla, we zijn onderweg.

»» Lees meer

Column – Feestdagen nieuwe stijl
Geplaatst op: 30/12/2014 in Columns. Reacties (1)

Feestdagen

Ah, de feestdagen. Oude herinneringen komen moeiteloos bovendrijven. Langsgaan bij opa en oma, de kerstboom vol chocoladekransen, stapels cadeaus eronder. Gezellig op de bank met een kop warme thee, genieten van de rust, het niets hoeven en leuke gesprekken hebben met andere familieleden die je de rest van het jaar te weinig ziet.

*pats* Het glas rode wijn knalt over tafel, in de schaal met chocolaatjes en over de stapel keurig gerangschikte servetten. Twee met chocola besmeurde handen grissen schuimkransen uit een andere schaal en terwijl mijn linkerhelft een vaatdoekje zoekt en angstvallig de lichtgekleurde kussens op de bank van mijn zwager in de gaten houdt, signaleert mijn rechterkant opeens een peutervinger volledig in het kaarsvet gedoopt van een net uitgeblazen waxinelichtje op de bijzettafel.

»» Lees meer

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.