Gallura – Italiaan in de polder
Geplaatst op: 09/01/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

De naam van dit restaurant blijkt een streek in Sardinië te zijn. Een eigenaardige keuze als we erachter komen dat de eigenaar juist uit Sicilië komt. Een rasechte Italiaan in Harderwijk; een aparte combinatie die wij wel eens willen uitproberen! We hebben niet gereserveerd maar dat is gelukkig geen probleem. Het restaurant zit niet vol. De eigenaar en zijn oer-Hollandse bediende helpen ons dan ook snel aan een knus tafeltje voor twee. De zaak is fris en modern ingericht. De muziek die vanuit de keuken klinkt past niet helemaal bij het restaurant, maar een kniesoor die daarop let.

Water bij de wijn
We verwachten min of meer een bruschetta vooraf, maar dat blijkt niet te gebeuren. Gelukkig staat er genoeg op de (enigszins prijzige) menukaart, en de keuze is dan ook snel gemaakt. Ik ga voor een heerlijk machtige pasta met vier soorten kaas en een gemengde salade als hoofdgerecht. Mijn tafelgenoot bestelt de lasagne van het huis. En gelukkig zien we dat de bruschetta wordt aangeboden als voorgerecht. De attente eigenaar brengt ons onze karaf met huiswijn. Een beetje waterig voor een Merlot maar toch goed te versmaden. Ondanks de borden die niet zijn voorverwarmd, laten we het ons goed smaken. De bediende komt regelmatig vragen of alles nog naar wens is. Alles is keurig geregeld, maar wij vinden het jammer dat de extra’s – zoals een Limoncello bij de koffie – ontbreken. Of is deze Italiaan gewoon erg goed ingeburgerd in de Nederlandse polder?

Gallura
Bruggestraat 7
3841 CM Harderwijk
0341-431770

Eten: ***
Sfeer: **
Bediening: ***

Gemiddelde prijs drie gangen: €39,-

Recensie 26 januari 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.