Het zal je werk maar zijn…
Geplaatst op: 17/09/2012 in Columns. Reacties (4)

Nietsvermoedend zit mijn oma in de zaal met haar buurvrouw, die ervan overtuigd is dat ze nu toch echt grote kans maakt om als winnaar van de fiets te worden uitgeroepen. Ze baalt er stiekem wel een klein beetje van dat ze op deze mooie dag binnen zit, maar de buurvrouw had het gehad over gratis koffie met gebak en zo vaak had ze nu ook weer geen uitje op haar oude dag.

De man die voor de zaal met oudere dames van hun leeftijd staat vertelt mooie verhalen. Hij had verder niet meer over de fiets gesproken maar het was aangenaam warm en licht in de zaal en er liepen steeds van die vriendelijke jonge dames rond met koffie en cake. Hij vertelde wel over hele gezellige reisjes naar Bulgarije en Hongarije. Leuk, hoe zou het daar zijn?

Oma vond dat ze er best eens tussenuit mocht, en de man verzekerde dat het hele interessante en prettige landen waren om naar toe te gaan. Ze kwamen je bovendien met de bus ophalen bij het winkelcentrum, dus je hoefde er niet ver voor te lopen. Er was eten in de bus en drinken en ze maakten regelmatig een tussenstop bij verschillende locaties (lees: verkooppunten) zodat je even je benen kon strekken en kon toiletteren.

Je moest je alleen wel direct inschrijven want het aanbod was alleen vandaag geldig. Nou ja, die 70 euro kon ze wel missen. Voor de rest zou alles schriftelijk afgehandeld worden, daar had ze blijkbaar geen omkijken naar. De man zag er trouwens nog goed uit voor zijn leeftijd! Ze moest wel een reispartner opgeven want dan kreeg ze extra korting. De buurvrouw nam haar zoon al mee dus noteerde ze de naam van haar jongste dochter, die was altijd vrij makkelijk en wilde vast ook eens naar Hongarije!

Twee weken later kreeg mijn oma een brief in de brievenbus met een bevestiging van de reisgegevens. Eigenlijk was ze het alweer vergeten en ze schrok een beetje van de prijs. Vijf dagen met de bus naar Hongarije waarvan drie dagen in het land zelf voor 895 euro exclusief kosten voor eten en drinken ter plaatse. Binnen 5 dagen over te maken anders volgde een boete. Oei, oma kreeg het warm en belde snel haar dochter.

“Heb je nu toch weer zo’n reisje geboekt mam, daar hebben we het toch over gehad?” Haar dochter is duidelijk niet blij met deze gratis ‘vakantie’. Oma weet van niets en wijdt uit in excuses. De dochter zucht en beloofd snel langs te komen om de papieren te bekijken. Gelukkig zit er een annuleringsverzekering bij maar dit is al de derde keer dat ze het inschrijfgeld van 70 euro kwijt is.

Er zit niets anders op dan een pittig gesprek met de buurvrouw en oma nogmaals op het hart te drukken niet meer in zee te gaan met deze oplichters. “Mam, als je echt op vakantie wilt dan boeken we zelf wel een echte leuke reis bij het reisbureau, waarbij je niet gedwongen wordt om dingen te kopen en waarbij je niet 2 van de 5 dagen in een bus hoeft door te brengen.”

Oma haalt opgelucht adem en stopt een chocolaatje in haar mond. Lekker; pure chocolade, de marktkoopman had gelijk, het was echt een koopje. Ze bladert door een tijdschrift en haar oog valt op een advertentie van Readers Digest met invulcoupon. Als je nu een voorbeeldexemplaar koopt van een serie van 12 boeken krijg je een gratis puzzel cadeau! Even een pen pakken…

4 reacties op “Het zal je werk maar zijn…”

 1. PAM van Driel zegt op 17/09/2012 om 12:10:

  Heel leuk. Oma heeft WEER een reisje geboekt.

  • acintveld zegt op 17/09/2012 om 12:57:

   Dat, en de reactie hierop van mijn moeder, vormde inderdaad de inspiratie voor deze column. 😉
   Je zult maar op deze manier je geld verdienen. Kun je jezelf dan nog recht aankijken in de spiegel, vroeg ik me af?

 2. Sandra Ros zegt op 18/09/2012 om 11:48:

  Je zult maar op zo een manier je geld verdienen of je “vriendin” iedere keer weer in de val lokken van deze oplichters. Tja ouderdom komt met gebreken, het is te hopen dat wij later verstandiger zijn……tenzij het in onze genen zit 🙁

 3. acintveld zegt op 18/09/2012 om 12:03:

  We kunnen het ons alleen maar voornemen! 😉
  Maar vergis je niet, de verkooptrucs van zulke mensen kunnen enorm sterk zijn, gewoon omdat ze inspelen op de psychologie van de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

 • Contact

  info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

  Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.