Je bent wat je omrijdt
Geplaatst op: 09/11/2012 in Columns. Reacties (0)

Hoeveel omslachtige en onnodige verkeersbewegingen zou een mens per jaar maken? Dat schoot mij vanochtend te binnen toen ik voor de zoveelste keer eerst voorbij de crèche reed, om de auto vervolgens te keren bij de volgende zijstraat, achteruit te steken, het stuur weer recht te trekken om uiteindelijk recht voor de crèche te kunnen parkeren.

Nu hoor ik u al denken, sorry hoor, maar je kunt je kinderen toch ook gewoon op de fiets brengen of lopend. Beter voor het milieu en voor je conditie. Eens. Heb ik natuurlijk ook aan gedacht. Maar deze cognitieve dissonantie heb ik snel weer opgeheven met een stel ‘heule’ sterke argumenten.

Ten eerste is mijn dochtertje pas 8 maanden. En hoewel ze het liefst per direct de Kilimanjaro zou beklimmen met haar grote broer in haar rugzak, mag ze van het consultatiebureau nog niet rechtop zitten. En omdat ik een pedagogisch verantwoorde crèche heb uitgekozen, aan de andere kant van het dorp, kost heen en weer wandelen me minimaal 40 minuten. En die heb ik niet als fulltime moeder-ondernemer-partner-vriendin-dochter anno 2012.

Madeliefjes_blog_Creatietuin

Wat ik wel zou willen en ook helemaal tof zou vinden is om mijn kinderen te brengen in zo’n gezellige iedereen-heeft-hem-al bakfiets van een niet nader te noemen merk. Maar dan zou ik die wel helemaal gezellig opleuken met een schapenvachtje, een kussentje en er allemaal grassprieten en bloemetjes op verven. Gewoon, omdat dat leuk is.

Maar ja. Waar laat je zo’n bakbeest? Geparkeerd op de stoep en tot overlast van voetgangers. Geparkeerd in de voortuin zodat alle plantjes knakken. Of middenin het gangpad zodat ‘ie verder al het inkomende en uitkomende verkeer blokkeert. En dan kost het ook nog wat. Dus.

Ik zou echter wel over het marktplein kunnen rijden, heel erg mooi tussen die nieuw geslagen paaltjes heen. Die paaltjes die nog veel meer omslachtige en onnodige verkeersbewegingen veroorzaken waardoor er nog meer autodampen de lucht vervuilen, de regen verzuren en neerslaan op de toch al zo zwaar belaste boomblaadjes. Misschien heeft Rutte II een inkomensgerelateerde oplossing.

Dus start ik maar weer braaf de motor van mijn bolide en rij – via een omweg  – naar de benzinepomp met de goedkoopste benzine in de regio om vervolgens langs de slager te rijden om biologisch gehakt in te slaan. Je blijft als mens toch je best doen hè, het kan niet anders. You reap what you sow en wat je zaait zul je oogsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

A la Leen

"Corinne wist mijn ideeën om te zetten in een heldere en pakkende tekst. Ze denkt mee en is een goede sparringpartner. Bovendien is ze prettig om mee samen te werken en komt ze haar afspraken na."

Leen van der Heijdt
Vormgever

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.