Liever Pepsi of Coca-Cola?
Geplaatst op: 22/05/2014 in Artikelen. Reacties (0)

Welk merk frisdrank kies jij in de supermarkt en waarom? Op eenzelfde manier kiezen mensen wel of niet voor jou als freelancer. Of nodigen je wel of niet uit voor een sollicitatiegesprek. Jezelf neerzetten als merk heeft dus voordelen.

Personal branding is in opkomst. Dat is niet zo gek in een tijd waarin arbeid en inkomen schaarse goederen dreigen te worden. Het aantal zelfstandig ondernemers en werkzoekenden neemt toe en dus wordt het steeds belangrijker om jezelf te onderscheiden. Hoe doe je dat?

Hoe wil je bekend staan?
Het begint met een blik naar binnen. Wie ben je, waar sta je voor en wat zijn je drijfveren? Wat maakt jou tot wie je bent en hoe wil je bekend staan? Neem er de tijd voor om dit uit te zoeken en gebruik hier een manier voor die bij je past. Vraag ook aan anderen hoe ze jou zien. Dit kan spannend zijn maar ook erg verhelderend.

Alles communiceert
Als je weet wie je bent en wat je wilt, dan begin je dit eenduidig en consistent door te voeren in je communicatie. Pas je CV aan, herschrijf je profielteksten op de sociale media, bedenk een elevator-pitch en misschien is je garderobe aan een opfrisbeurt toe of huur je een andere auto. Alles wat communiceert, draagt immers bij aan het beeld dat mensen van je hebben.

Bepaal je eigen koers
Datgene waar je aandacht aan geeft en energie instopt, dat groeit. Op een gegeven moment zul je merken dat er dingen in beweging komen. Geniet hiervan en let er tegelijkertijd op dat je niet van de koers afraakt die je zelf graag wilt varen. Succes trekt mensen aan, met verschillende intenties.

Ik las eens de uitspraak: ‘Weten wat je wilt, bepaalt wat je zult krijgen’. Wil je hulp bij deze zoektocht of wil je dat een professional je CV herschrijft of samen met jou een salespitch opstelt? Neem dan gerust contact op.

Bron: lancelots.nl en de creatiespiraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.