Ondernemer aan het woord
Geplaatst op: 01/09/2012 in Columns. Reacties (0)

Gert Jan in de Tuin

“Ik heb onlangs een nieuwe website laten maken voor ons bedrijf. Ik had contact met een reclamebureau waar een vriend van mij erg enthousiast over was. De teksten moest ik zelf aanleveren. Dat doe ik wel even, dacht ik. Bespaart me toch weer kosten en hoe moeilijk kan het zijn? Als je een beetje je best doet dan kan iedereen een leuk stukje op papier zetten. Ik hoor het mezelf nog zeggen.

In de drukte van alledag schoof ik de klus echter steeds weer voor me uit. Ik hou ook eigenlijk helemaal niet van schrijven, dus er was altijd wel iets anders dat voorrang kreeg. Uiteindelijk kwam de deadline dichterbij en begon ik met veel pijn en moeite aan de teksten.

Zat ik daar achter mijn computer voor me uit te staren, want waar begin je een webtekst eigenlijk mee? En waar moeten zulk soort teksten aan voldoen? Uiteindelijk had ik veel te veel opgeschreven waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik wilde alles vertellen en vond veel belangrijk, maar daardoor liepen hoofdzaken en bijzaken door elkaar. Al met al kostte het me ontzettend veel tijd, dat viel me flink tegen. Omgerekend naar mijn eigen uurtarief was een tekstschrijver zeker goedkoper geweest.

Toch zette ik stug door, maar verloor mezelf tenslotte in alle details en gaf er uit pure frustratie de brui aan. Het bureau stelde me toen voor aan een tekstschrijver, zodat de website toch snel online kon. Binnen een week kon ze mij een heldere, aansprekende tekst aanleveren waarin ik mezelf en mijn bedrijf herkende. Had ik dat maar eerder geweten!”

Gert-Jan Jongejan
BorghHave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Hoek Hoveniers

"Ik ben blij dat ik Corinne heb ingeschakeld als schrijfcoach. Met een mix van kennis, kritisch doorvragen en gerichte adviezen heeft ze me geholpen om nieuwe webteksten te schrijven. Voor mij de ideale combinatie: beter leren schrijven en gelijk een concreet eindproduct!"

Ilse Pennings
PR & Communicatie

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.