RonaldMcDonald huis Leiden. De Creatietuin. 

Ronald McDonald

Twee jaar lang waren we een van de vaste redacteuren van het Ronald McDonald huis in Leiden. Vanuit deze rol interviewden we mensen met heel verschillende soorten verhalen en schreven we met genoegen artikelen voor hun relatiemagazine (t)Huis.

Droomtomaten 

Droomtomaten

Tomatenteler Looije, met vestigingen in Naaldwijk en Burgerveen, was al bekend van de heerlijk zoete Honingtomaatjes. Begin 2014 brachten zij een nieuw merk tomaten op de markt: Droomtomaten. Een grovere tomatensoort die bij uitstek geschikt is voor de culinaire thuiskeuken. Wij schreven de teksten voor de website.

DierenopvangAmsterdam_DeCreatietuin 

Dierenopvang Amsterdam

Voor het dierenopvangcentrum Amsterdam verzorgden we voor alle medewerkers een in-company communicatietraining klantgerichtheid waarbij we een plenaire sessie afwisselden met rollenspellen en feedbackrondes. Dit deden we samen met Carin Biegnolé van Villa Sophia.

Trias_communicatie 

Trias kinderopvang

Trias kinderopvang opent een nieuwe locatie in woonservicecentrum SassemBourg. Ik hielp de directie met het communicatietraject naar de verschillende belanghebbenden, zoals de pedagogisch medewerkers, de ouderraad en de ouders. Dit resulteerde o.a. in een folder, diverse mailings, een informatieavond en teksten voor op de website en voor in de digitale nieuwsbrief.

Hersenstichting_Creatietuin 

Hersenstichting Nederland

We hebben alle teksten van het jubileumboek 20 jaar Hersenstichting en van het boekje Publieksdag 2014 geredigeerd, zodat de interviews met hoogleraren populair wetenschappelijk uitgeschreven werden en voor iedereen toegankelijk werden.
Regelmatig werken we mee aan het relatiemagazine van de stichting, welke maandelijks verschijnt onder 32.000 donateurs en relaties.

unilever 

Unilever

Blueband had een samenwerking met de Hersenstichting waarbij er een website werd gelanceerd voor ouders van jonge kinderen. Hiermee moest het verband tussen goede voeding (vetzuren) en een gezonde ontwikkeling duidelijk worden. Wij schreven de teksten voor de website en adviseerden over de projectaanpak.

Gouda-uitsnedeIII 

Gouda Holland kaas

Gouda Holland kaas heeft sinds kort een officieel kwaliteitskeurmerk van de Europese Unie. Op die manier weet de consument voortaan dat hij echte Goudse kaas uit Nederland koopt. De Nederlandse Zuivel Organisatie bedacht samen met Friesland Campina een campagne voor retailers. Wij dachten mee over het concept en schreven de teksten voor de advertorial en het booklet.

Visbureau_Creatietuin 

Het Nederlands Visbureau

De afdeling Communicatie van Het Nederlands Visbureau had op korte termijn een eindredacteur nodig om hen te helpen met de realisatie van de exportgids over de verschillende vissoorten en -leveranciers. Wij hebben de eindredactie van deze informatiegids verzorgd.

 

New Diet Care

Dit afslankinstituut geeft advies over gewichtsbeheersing en -controle op basis van een eiwitrijk dieet. Voor de producten die zij via hun webshop verkopen moesten passende teksten geschreven worden, die informatie verschaften over de inhoud en voedingswaarde van het product en tegelijkertijd de meerwaarde voor de klant aangaven. Wij schreven alle teksten voor de webshop.

HoekHoveniers 

Hoek Hoveniers

De eindverantwoordelijke voor Communicatie & PR bij dit innovatieve hoveniersbedrijf wilde graag op niveau sparren met iemand uit het vakgebied en tegelijkertijd praktische schrijfcoaching krijgen op locatie. Wij gaven coaching-on-the-job wat resulteerde in praktische tips en adviezen en een goed geschreven digitale nieuwsbrief, artikel in een vakblad en nieuwe website.

zenzi 

Zenzi Flowers

Deze webshop voor bloemen, planten en lifestyle richt zich op het hoogsegment en wilde, naast goede productfoto’s, ook duidelijke en sfeervolle teksten bij alle online artikelen waarbij naar voren moest komen welke sfeer het bedrijf voor ogen had met een bepaald boeket en welke bloemen erin verwerkt waren. Wij schreven alle productteksten voor de webshop.

De Creatietuin, Elementree, portfolio 

Stichting Elementree

Deze bomenstichting, die o.a. natuureducatie verzorgt voor basisschoolleerlingen uit de Randstad en elk jaar deelneemt aan de Nationale Boomfeestdag, had behoefte aan een communicatievisie en praktisch plan van aanpak op papier en aan heldere en overtuigende teksten op hun website. Wij schreven het communicatieplan en teksten voor de website.

yarden 

Yarden uitvaart

Uitvaartorganisatie Yarden Courtesy wilde graag meer zichtbaarheid en bekendheid in de regio, waarbij het zaak was de lezer aan te spreken maar ook rekening te houden met de gevoeligheid van het onderwerp. Hiertoe hebben we een aantal advertorials ontwikkeld die zowel pasten bij de huidige tijdsgeest als bij het medium waarin ze verschenen.

De Creatietuin, Vogelsang Touch pro stoelmassage 

Vogelsang stoelmassage

Marjolein Vogelsang, stoelmasseuse en tevens gespecialiseerd in Reikie, wilde sparren over het opzetten van een nieuw concept op het gebied van Yuen. Zij wil haar positieve ervaringen met energiewerk graag inzetten voor jonge, ambitieuze mannen en vrouwen die graag een kwalitatief en gezond leven willen leiden. Wij bedachten een passend concept, de bedrijfsnaam en een aansprekende pay off die ook geschikt was voor internationaal gebruik.

HamertjeTik 

Hamertje Tik kinderdagopvang

Dit kinderdagverblijf zag zich geconfronteerd met een vechtersmarkt en heeft zich bezonnen op hun identiteit en imago. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met een nieuwe huisstijl en een nieuwe website, waarvoor wij de meeste teksten hebben geschreven. Het doel was om duidelijke en overtuigende teksten te schrijven.

vero 

Vero Bouwmanagementadvies

Deze zelfstandig onderneemster wilde de zaken direct goed aanpakken en had behoefte aan een communicatieplan met daaraan gekoppeld een jaarkalender om inzicht te krijgen in alle actiemomenten en daarbij behorende geschikte middelen. We schreven het plan en dachten mee over het concept. We schreven ook de teksten voor haar website, een folder, een artikel en een advertentie om haar zichtbaarheid en bekendheid in de regio te vergroten.

kt71 

KT71 interieurarchitectuur

Deze interieurarchitecte wilde graag korte en duidelijke teksten op haar website en gaf te kennen dat haar eigen expertise ergens anders lag. We hebben haar op verzoek geïnterviewd en vervolgens de teksten voor haar website geschreven. In een vervolgstadium hebben we de teksten voor een commerciële mailing voor haar verzorgd.

 

Stefan Oltshoorn Interieur

Via zijn vormgeefster kregen we het verzoek de tekst te verzorgen voor een digitale mailing. Het doel was om alle relaties te informeren over de nieuwe locatie en de nieuwe uitstraling. Wij hebben de teksten geschreven waarbij we ervoor hebben gezorgd dat tekst en beeld elkaar versterkten.

gdenhaag 

Gemeente Den Haag

Deze opdrachtgever had behoefte aan teksten over alle projecten binnen het deelgebied Den Haag Nieuw Centrum. Er waren veel verschillende partijen bij betrokken waardoor er een sterke behoefte aan eenheid binnen de teksten bestond. We verzorgden ook de plaatsing van de informatie en het beeldmateriaal binnen het contentmanagementsysteem.
Daarnaast verzorgden we o.a. teksten voor de nieuwsbrief van Bezuidenhout-West en begeleiden een brainstormsessie rondom het project Haga-ziekenhuis, locatie Leyweg.

enschede 

Gemeente Enschede

Voor het projectbureau Roombeek verzorgden we gedurende enkele jaren de interviews en artikelen voor het bewonersblad Roombeeknieuws. Het doel was om een goed beeld te schetsen van deze wijk in (weder)opbouw, de mogelijkheden voor bouwen onder architectuur onder de aandacht te brengen en bewoners en bezoekers op de hoogte te houden van de culturele activiteiten.

 

Gemeente Schiedam

Eén van de projectleiders binnen de gemeente Schiedam had behoefte aan een tekstschrijver die hem kon helpen zijn projectplan te herschrijven en advies te geven over vorm en opmaak. Zijn doel was om zijn ideeën zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Wij redigeerden de tekst en gaven advies over beeldmateriaal en kleur.

Referentie

Hoek Hoveniers

"Ik ben blij dat ik Corinne heb ingeschakeld als schrijfcoach. Met een mix van kennis, kritisch doorvragen en gerichte adviezen heeft ze me geholpen om nieuwe webteksten te schrijven. Voor mij de ideale combinatie: beter leren schrijven en gelijk een concreet eindproduct!"

Ilse Pennings
PR & Communicatie

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.