Restaurant Burgerzaken – gewoon heel erg fijn
Geplaatst op: 27/09/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

Vanavond ga ik een hapje eten met een oud-collega in Leiden. De eisen voor het restaurant zijn duidelijk. Het moet er niet te chique zijn, want dat zou te ongemakkelijk aanvoelen. Het moet echter ook niet te gewoontjes zijn, en zeker geen daghaplocatie voor studenten. En als ik dan uit eten ga, dan wil ik het liefst ook écht lekker eten.

Vol goede moed ga ik op zoek op internet, waar ik toch al snel dreig te verdwalen tussen alle leuke en minder leuke restaurants die Leiden rijk is. Bovendien is er nog een criterium bijgekomen: het moet te lopen zijn vanaf het station. Inmiddels heb ik ook haast, want door al dat gesnuffel op internet verstrijkt de tijd nog sneller dan normaal.

Kunstig houten interieur
Ik kom op de website van Restaurant Burgerzaken terecht en de tijd staat even stil. Een rustig interieur met veel hout, modern maar toch authentiek en een menukaart die aanspreekt. Dit wordt ‘m! Die avond heb ik moeite om mijn collega ook daadwerkelijk ter plaatse te laten komen; de Breestraat heeft nog zoveel meer leuke restaurants en ook de schilderachtige steegjes nodigen uit tot ontdekking.

Creatieve gerechten
Uiteindelijk strijken we toch neer in Burgerzaken en ik geniet van de uitstraling van het oude pand. Al snel komt er wijn op tafel en olijvenbrood met roomboter zodat het bijpraten kan beginnen. Maar niet voordat we de kaart hebben bestudeerd, waar ik erg enthousiast van word. Ik neem de varkensnek, op lage temperatuur gegaard met rode uienpuree, appel en waterkers.

Persoonlijke service
Mijn tafelgenoot gaat voor de kabeljauw met maïspuree, zwammetjes met gedroogde worst en een jus van cepes. We vragen advies over een bijpassende wijn en krijgen een zachte Merlot respectievelijk een frisse Colombard Sauvignon, wat een uitstekende keuze blijkt te zijn bij onze gerechten. De serveerster schrijft zelfs zomaar de namen van de wijn voor ons op als ze ons enthousiasme hoort.

Het eten is ronduit verrukkelijk. Ik sluit af met thee met chocolade, wederom een goede keuze want ik krijg een keur aan zelfgemaakte bonbons. Pure chocolade met aardbeienvulling en fondant; ik weet genoeg, hier kom ik zeker nog een keer terug!

 

Restaurant Burgerzaken
Breestraat 123
2311 CM Leiden
(071) 566 11 22

Eten: ****
Sfeer: ***
Bediening: ***

Prijs gemiddeld hoofdgerecht €20,-

 

Recensie september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.