Restaurant Dartel – Culinair genieten in een huiselijke sfeer
Geplaatst op: 14/02/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

In Leiden is de keuze uit restaurants talrijk. Ons oog is echter gevallen op restaurant Dartel. Op de website lezen we dat de inrichting onlangs is vernieuwd, met behoud van oude elementen. Dat ze veelal gebruik maken van streekproducten en dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat beloofd wat, en dat willen we ook, want vanavond hebben we iets te vieren.

Warm welkom
Als we langs de Pieterskerk de Kloksteeg inlopen, op een gure winteravond, is het restaurant bijna helemaal leeg terwijl naastgelegen zaken vol zitten. Onze twijfel wordt gelukkig direct weggenomen door het hartelijke welkom van de gastvrouw. We strijken neer in de comfortabele stoelen aan de met tafellinnen gedekte tafel en ook de open haard draagt bij aan het warme gevoel. De zaak is inderdaad licht en modern ingericht, terwijl het authentieke karakter van het pand is behouden.

Verrassende amuses
De verrassende amuse, een ijshoorntje met crème van bospeen en ijs van olijven (met glutenvrije dip), noopt tot nadere kennismaking. Terwijl we de menukaart en uitgebreide wijnkaart bekijken, worden we wederom aangenaam verrast door een amuse bestaande uit een glaasje mierikswortelmayonaise met maanzaad en broodstengel, een eierschaal gevuld met crème van eekhoorntjesbrood en stukjes pastinaak en een bitterbal van oude kaas met een chutney van rode ui.

Prachtig wijnarrangement
De door de gastvrouw gekozen wijnen sluiten perfect aan bij de gerechten. De avond wordt geopend door een frisse witte wijn die ons lachend langs de artisjok leidt, de rode Pinot Noir maakt een vrolijk dansje met de kalfslende en de dessertwijn maakt de avond, samen met de peer – op vier verschillende manieren bereidt – tot een waar feestje. Restaurant Dartel maakt de verwachtingen helemaal waar én kent de kracht van een persoonlijke benadering, zo concluderen we, wanneer we het zelfgebakken verjaardagstaartje van de keukenbrigade in ontvangst nemen.

Restaurant Dartel
Kloksteeg 13
2311 SK Leiden
(071) 512 40 12

Eten: ****
Sfeer: ****
Bediening: ****

Prijs viergangenmenu: €48,-

Recensie 14 februari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

A la Leen

"Corinne wist mijn ideeën om te zetten in een heldere en pakkende tekst. Ze denkt mee en is een goede sparringpartner. Bovendien is ze prettig om mee samen te werken en komt ze haar afspraken na."

Leen van der Heijdt
Vormgever

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.