Restaurant De Dikke Mik – Een koningsmaal in eigen dorp
Geplaatst op: 09/01/2013 in Culinaire recensies. Reacties (1)

Al meerdere malen liep ik langs restaurant De Dikke Mik. Verscholen in een hoekje van de Oude Haven vergat ik echter steeds weer daadwerkelijk naar binnen te gaan. Vanavond was het dan zover, de avondzon lokte ons naar het kleine terras aan het water. Door de charmante ober laten we ons vertellen dat de kok en eigenaar – Ferry Schneider – alweer enige tijd met veel plezier de zaak runt. En dat merken we al zodra we aanschuiven.

Het begin van een heerlijke avond
De menukaart toont op het eerste gezicht simpele gerechten, die prima passen bij de uitstraling van gemoedelijk eetcafé van het etablissement. Het Eurotoques keurmerk doet echter al anders vermoeden en dat klopt! De verse broodjes en de amuse zijn nog maar het begin van een prettige en ontspannen avond. Onze voorgerechten, een heerlijke frisse salade met malse biefstukreepjes en verse carpaccio, zijn zo smaakvol dat we met plezier uitkijken naar het hoofdgerecht.

Wijn & spijs
De ober is ervaren, klantvriendelijk en bewijst ook nog eens te beschikken over een uitstekende wijnkennis. Bij elk gerecht weet hij steeds weer een voortreffelijke wijn uit te kiezen. De pasta met zeefruit tintelt dan ook nog na op mijn tong en ook mijn tafelgenoot krult met zijn lippen van puur genot. De enige dissonant lijkt het kleine kopje thee te zijn en de ietwat vettige roomrand op de Irish coffee, maar eigenlijk mogen wij helemaal niet klagen!

De Dikke Mik is een meer dan goed restaurant waar je voor een heel schappelijk bedrag kwalitatief zeer goed kunt eten in een prettige en persoonlijke sfeer. En daar hoef je niet eens ver voor te reizen…

Restaurant De Dikke Mik
Kastanjelaan 1
2171 GJ Sassenheim
(0252) 229 266

Eten: ****
Sfeer: ***
Bediening: ***

Gemiddelde prijs drie gangen menu: € 55,-

 

 Recensie 10 augustus 2009

Let op: de sommelier is hier niet meer werkzaam (en dat merk je).

Een reactie op “Restaurant De Dikke Mik – Een koningsmaal in eigen dorp”

  1. Corinne zegt op 14/02/2013 om 20:48:

    Op 19 februari opent de Dikke Mik haar nieuwe restaurant onder de naam Chique & Simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.