Restaurant Little V – kraakvers maar niet zo flexibel
Geplaatst op: 13/03/2014 in Culinaire recensies. Reacties (0)

 

Een avond lekker uit eten en bijkletsen met vriendinnen in Den Haag; dat is het vooruitzicht! Welk restaurant past daar het beste bij? Het moet er groot genoeg zijn, maar niet te massaal. De keuken mag best origineel zijn, maar het hoeft allemaal niet ‘over the top’. Er moet genoeg keuze zijn voor zeven kritische vrouwen, die bovendien ook nog wel houden van een sfeervol interieur, vriendelijke bediening en een lekker drankje.

En opeens is daar dan Little V. Een modern Vietnamees restaurant in hartje Den Haag, op het Rabbijn Maarsenplein. Vlakbij het station, de tramtunnel en twee parkeergarages. Ideaal! Vrolijk stappen we naar binnen. Zelf ben ik hier al een keer eerder geweest, ik heb toen heerlijk gegeten en de bediening was uitermate vriendelijk. Ik verheug me nu al op de avond.

Je voelt je direct thuis
Er is een lange tafel voor ons gereserveerd aan de zijkant waardoor we goed zicht hebben op het fraai ingerichte restaurant. Oosterse lampen, kralengordijnen en grote Aziatische bloemstukken worden moeiteloos afgewisseld met strakke stoelen van metaal en zwart leer. Aan alles is te zien dat hier een professionele interieurstylist aan de gang is geweest en het effect is zeer geslaagd: sfeervol, Oosters en toch heel modern.

Prachtige cocktails
Er komt direct een sympathiek ogende jongen op ons af om te vragen wat we willen drinken terwijl hij de menukaarten op tafel legt. In mijn enthousiasme bestel ik direct een prosecco. Hij wijst me erop dat dat natuurlijk mogelijk is, maar heb ik de speciale cocktails al bekeken? Ik ben blij met zijn advies want als ik lees over de Hot Mama’s en de Bamboe Delight’s word ik bijkans nog vrolijker! Hij heeft niets teveel gezegd; mijn cocktail smaakt heerlijk en is daarnaast een lust voor het oog. Dat noem ik nog eens een goed begin van de avond.

Het toverwoord is vers
Gretig bestuderen we de menukaart en uiteindelijk weten we een keuze te maken uit het brede aanbod. De omschrijving van de gerechten doet je al het water in de mond lopen. Als voorgerecht neem ik Goi cuon. De vier rolletjes arriveren prachtig opgediend en bestaan uit heel dun koud rijstevel gevuld met warm mals rundvlees, knapperige groente en verse kruiden. De rijstvelrolletjes gaan vergezeld van een heerlijke hoisin-dipsaus en smaken zo goed dat ik er nog wel tien opkan! Vervolgens staat de tafel vol fraaie stenen kommetjes en schaaltjes; tijd voor het hoofdgerecht. Mijn Cari ga (kip in curry-kokos saus) combineer ik met Com trang (witte rijst) en Cai xao toi (roergebakken choisam met tahoe en knoflook). Een gouden keuze. Het smaakt echt voortreffelijk en is ruim voldoende.

Anti-climax
Tevreden kijken we elkaar aan. Ook mijn vriendinnen hebben genoten van de diversiteit van het eten en de heerlijke verse gerechten. We kijken uit naar het dessert. Welke Vietnamese nagerechten zullen ons straks gaan verrassen? Daarna nemen we misschien nog wel een kopje thee of koffie en kunnen we eindeloos napraten, wellicht met een Vietnamees likeurtje erbij. De ober verschijnt aan tafel en vraagt ons of we snel kunnen afrekenen.

Behoorlijk dissonant
Verbaasd kijken we elkaar aan. Hebben we dit nu goed gehoord? De ober krijgt gedurende enkele ogenblikken geen respons, waarschijnlijk staren zeven paar ogen hem ongelovig aan. Dan legt hij ons uit dat deze tafel om half negen weer beschikbaar moet zijn. Ik kijk snel op mijn horloge en zie dat dat al over tien minuten is! Hij legt uit dat ze elke avond in shifts werken, van 17 tot 20 uur en van 20 tot 23 uur. Dat we dit niet weten, komt omdat de vriendin die geboekt had, op het laatste moment ziek afbelde. De ober gaat het met zijn leidinggevende bespreken maar die lijkt onverbiddelijk. We worden dringend verzocht direct af te rekenen. Geen begrip, geen excuses, geen andere optie zoals een kleinere tafel, gratis drankje aan de bar of korting op de rekening. Helemaal niets. Ondertussen is de boodschap luid en duidelijk tot ons doorgedrongen en daalt ons humeur met een ijzingwekkend tempo. De meest zakelijke vriendin rekent snel uit hoeveel de kosten per persoon zijn zonder fooi, afgerond op exact twee decimalen achter de komma.

Zomaar op straat
De ober heeft het voor elkaar; na een ogenschijnlijk perfecte avond in een ontspannen setting en terwijl onze smaakpupillen nog in een jubelstemming verkeren, verlaten zeven dames die in principe zeer enthousiast waren, nu gedwongen en behoorlijk chagrijnig restaurant Little V. De bediening ontvangt nul cent fooi en de eerste ontevreden berichten verschijnen al op Facebook en Twitter. Het enige voordeel dat nu ontstaat valt ten deel aan de overige horeca in de buurt, want daar spenderen we de rest van de avond onze euro’s aan koffie, thee en een extra groot stuk taart. Little V: bedankt!

 

Restaurant Little V
Rabbijn Maarsenplein 21
2512 HJ Den Haag
(070) 392 12 30

 

Eten: ****
Sfeer: ****
Bediening: *

 

Prijs gemiddeld hoofdgerecht €12,- exclusief bijgerechten zoals rijst en groente.

 

 

Recensie maart 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

RUIGdesign

"Corinne is een zeer bevlogen onderneemster die het onderste uit de kan haalt voor haar klanten, en dat op heel natuurlijke wijze."

Leonoor Ruigrok
Voormalig eigenaar RUIGdesign

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.