Social me or social you?
Geplaatst op: 15/05/2014 in Artikelen. Reacties (0)

Social media. De een heeft er niets mee, de ander is vergroeid met z’n mobiele telefoon. Is het slechts een trend of mis je als bedrijf echt kansen als je niet aanwezig bent op de sociale media? En hoe ga je dan om met al die user generated content?

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waar groepen mensen samenkomen om te praten over dingen die ze belangrijk vinden. Dat is gelijk een belangrijke reden van het succes van social media: mensen vinden het prettig om in groepen van gelijkgestemden (zogenaamde peer-groups) te verkeren.

Het netwerk heeft invloed
Het gevolg hiervan is dat we steeds meer belang hechten aan de mening van ons netwerk en minder aan dat van merken of organisaties. En als maar genoeg mensen praten over een bepaald onderwerp op social media dan treedt al snel het sneeuwbaleffect op.

Onderwerp van gesprek
Dit kan positief uitwerken; bijvoorbeeld na een prettige winkelervaring door onverwachte extra service en een persoonlijke benadering. Maar het kan ook negatief uitwerken; bijvoorbeeld wanneer een medewerker van uw bedrijf de regels overtreedt, dit gefilmd wordt met een mobiele telefoon en bijvoorbeeld op You Tube wordt gezet.

Bepaal je strategie
Social media zijn onderdeel geworden van het leven. Het is dus veelal niet meer de vraag of je ermee omgaat maar hoe je ermee omgaat. Er niet mee omgaan is immers ook een keuze. Het ene bedrijf stelt zich defensief op en zet richtlijnen in voor het personeel om imagoschade te voorkomen. Het andere bedrijf pakt pro-actief kansen door een strategie te formuleren en aan de slag te gaan.

Wil je verder praten over de kansen die social media te bieden hebben, wil je een strategie opstellen of wil je een training ‘hoe om te gaan met social media’ voor je medewerkers? Neem dan gerust contact op.

Bron: social-media.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.