SUMO – Meer dan sushi alleen
Geplaatst op: 02/03/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

Met restaurants in bijna alle grote steden van Nederland doet Sumo eerder aan als een fastfoodconcept dan als een culinaire eetgelegenheid. Toch zit het er avond aan avond vol dus de formule is zeker succesvol, en dat is het proberen waard. Als we op zoek zijn naar een geschikte eetgelegenheid om bij te praten met onze club vriendinnen, is een tafel bij Sumo daarom snel geboekt.

Volgende ronde
Bij Sumo werken ze in shifts. ’s Avonds moet je dus of om 17.30 uur aan tafel of om 20.00 uur. We kiezen voor het laatste en duiken vanuit de vrieskou Sumo Den Haag Sushi & Grill restaurant binnen. Het is er behoorlijk druk en eigenlijk is het best knap dat zo’n enorme eetfabriek toch nog zo’n classy uitstraling heeft weten te creëren. En hoewel het all you can eat concept nog steeds doet denken aan een ordinaire vreetschuur, is dat zeker niet het gevoel dat we krijgen wanneer we netjes worden ontvangen door de (jonge) bediening, die allemaal keurig gekleed gaan. Bovendien hebben ze de zaak handig opgedeeld in verschillende ruimtes waardoor je het niet als massaal ervaart. De aankleding is modern, strak en toch sfeervol, en doet Japans aan zonder te overdrijven.

Lekker losgaan
De menukaart is verrassend uitgebreid. Bovendien is elk gerecht voorzien van een foto. Handig! Het water loopt ons in de mond, en ik wil eigenlijk direct van alles gaan bestellen. Het mooie is dat dat ook kan. Op tafel ligt een bestelbon die je direct kunt invullen en je mag 25 gerechten per keer bestellen, 6 rondes lang. Ik zet mijn riem alvast een standje losser en bestel een Japans biertje om het Aziatische gevoel compleet te maken. Waar zal ik mee beginnen? Een Teppanyaki (gebakken op een hete plaat), een Yakitori (kipspies), een Nigiri (met blokje rijst) of toch maar ‘gewoon’ Sushi (met zeewier).

Kiezen of delen
Sumo heeft als regel dat je alleen extra betaald voor de gerechten die je niet opeet. Dit om verspilling tegen te gaan. Een goede zaak, mits je geen inschattingsfout maakt. Want wat te doen met dat gerecht dat opeens bestaat uit drie hapjes of die sushi die toch niet zo lekker smaakte als je had gedacht? Of wanneer blijkt dat je ogen toch groter waren dan je maag? Hollanders als we zijn, bedenken we een ingewikkelde strategische tafeltechniek, die ons behoedt voor een al te hoge eindafrekening. Gelukkig smaken de meeste gerechten uitstekend – voor de salade met noodles en kip kom ik zeker een keer terug, je kunt hier ook lunchen! – en hadden we zelfs nog een plekje over voor een bolletje ijs. Kortom; Sumo biedt meer dan sushi alleen en bevestigt daarmee gelijk haar bestaansrecht.

 

Sumo
Prinsestraat 13
2513 CA Den Haag
(070) 363 23 23

 

Eten: **
Sfeer: **
Bediening: **

 

Culinaire recensie d.d. februari 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.