Folder en brochure

De meerwaarde van informatie op papier
Mensen lezen informatie van papier op een andere manier dan van een beeldscherm. Een folder of brochure wordt eerder bewaard als naslagwerk, het is een minder vluchtig medium. Papier maakt krachtig.

Brochure vs folder
De brochure, vaak gemaakt van iets dikker materiaal en voorzien van (oog)nietjes, biedt plek aan voldoende inhoudelijke informatie. De folder, tegenwoordig vaak te zien als gevouwen drieluik, wordt regelmatig ingezet als onderdeel van de communicatiemix bij speciale acties of wanneer de communicatie luchtig gehouden moet worden.

Het doel bepaalt het middel
De ene folder is bedoeld om in een informatiebak neer te zetten, de ander om mee te sturen met een mailing of om uit te delen op een beurs. Met al deze facetten houden we rekening tijdens het schrijven zodat het middel zo doelgericht mogelijk kan worden ingezet.

Het meer-effect zit ‘m in de details
Naar wens adviseren we u ook over papiersoort, papierdikte, lettertype, vormgeving, kleur en fotografie, verspreiding en oplage.

Bent u op zoek naar een goede tekstschrijver voor folders en brochures? Neem dan contact met ons op.

 

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.