The Red Sun – Sushi met een hoofdletter S
Geplaatst op: 12/08/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

Amsterdam-Zuid. Het Olympiaplein. Meerdere malen loop ik al langs Restaurant Loungebar The Red Sun. Eerlijk gezegd ziet het er nogal strak en donker uit. Ik ben niet direct enthousiast. M’n nieuwe collega’s verzekeren me echter dat je hier echt enorm lekker kunt eten. Wanneer we dus gaan lunchen met de afdeling, is de keuze snel gemaakt.

Het is eind juli en de zomer heeft ook eindelijk ons land bereikt. Het is warm en op straat is duidelijk te zien dat de werkende mens het lastig vindt te combineren tussen airco-bestendige business suits en frisse zomerse niemendalletjes. Gelukkig heeft The Red Sun een terras en zorgt de schaduw van de lindebomen voor de nodige verkoeling.

We strijken neer in het comfortabele meubilair en de serveerster komt ons direct bedienen. Bestek, de menu-kaart en verfrissende handdoekjes: we worden direct van alle gemakken voorzien. Het duizelt me wanneer ik alle lekkernijen op de kaart bekijk, en ik weet nu al dat dit niet de laatste keer zal zijn dat ik hier eet.

Uiteindelijk hebben we allemaal een keuze gemaakt. Wanneer ik informeer naar de witte wijnen per glas, vertelt de serveerster doodleuk dat ze ook Sancerre en Pouilly-Fumé per glas schenken. Opeens ben ik een blijer mens, en dat blijkt nog maar het begin.

Dat een blokje lichtgebakken rijst met tartaar van tonijn en een lente-uitje namelijk zo hemels kan smaken, besef ik me pas wanneer ik de eerste Crispy Tuna Nigiri in mijn mond steek. Wanneer mijn Ikura Sake Roll wordt geserveerd ben ik vervolgens geneigd ter plekke een foodfotograaf in te seinen. Geserveerd op een plateau van antracietkleurig leisteen zien deze zalmrolletjes met kaviaar en tobiko eruit om door een ringetje te halen. En wanneer blijkt dat de zoetzure saus die bij de Thaise viskoekjes hoort, Tod Man Pla voor gevorderden, perfect in evenwicht is, weet ik dat hier niet zomaar iemand een mooie zaak heeft geopend. Deze ondernemer wordt gedreven door passie en perfectie, en heet Wimmy Hu.

We sluiten af met mango-ijs en dan is het weer tijd om richting kantoor te vertrekken. Wanneer we binnen afrekenen bekijk ik het interieur met andere ogen. Ja, het is nog steeds donker met voornamelijk zwarte, rode en zilverkleurige objecten. Maar opeens zie ik de mogelijkheid om hier in een intieme sfeer te genieten van culinaire Japanse hoogstandjes in een trendy restaurant met persoonlijke bediening in hartje Amsterdam.

The Red Sun
Olympiaplein 176
1076 AM Amsterdam
(020) 470 75 21

Eten: *****
Sfeer: ****
Bediening: ****

Prijs gemiddeld lunch drie gerechten: € 27,50

Recensie juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

A la Leen

"Corinne wist mijn ideeën om te zetten in een heldere en pakkende tekst. Ze denkt mee en is een goede sparringpartner. Bovendien is ze prettig om mee samen te werken en komt ze haar afspraken na."

Leen van der Heijdt
Vormgever

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.