Tip voor een goede webtekst (1)
Geplaatst op: 01/06/2012 in schrijftips webteksten. Reacties (0)

Het lijkt zo makkelijk: even je content management systeem openen en een tekstje schrijven. Eén druk op de knop en je artikel staat op de website, voor iedereen zichtbaar. Zie hier ook direct de keerzijde van de medaille, want het is erg verleidelijk om snel resultaten te boeken, maar tegen welke prijs?

Mijn advies lijkt misschien een open deur, maar het loont de moeite om eerst even goed na te denken over de tekst die je gaat schrijven. Alles wat je namelijk laat zien aan de buitenwereld, heeft effect op het imago van je bedrijf.

Een handig hulpmiddel zijn de vijf W’s. Die staan voor: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Zelf voeg ik ook nog altijd de H toe van ‘hoe’. Als je deze vragen eerst voor jezelf beantwoord, zul je zien dat je daarna een stuk gerichter schrijft.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.