Tips voor een succesvolle mailing – tip 3
Geplaatst op: 04/04/2011 in schrijftips mailing. Reacties (0)

Tip 3 – Bepaal je doelgroep

Goed, je weet nu waar jouw bedrijf voor staat en hoe je wil overkomen. Het startpunt voor je communicatie heb je hiermee gemarkeerd. Maar voordat je uit de startblokken raast, is er een belangrijke stap die we nog moeten zetten. Want je kunt niet goed communiceren, of je product of dienst verkopen, als je niet weet tegen wie je eigenlijk aan het praten bent. Zaak dus om je doelgroep te bepalen.

Het bepalen van je doelgroep kun je heel gestructureerd aanpakken via marktonderzoek. Je kunt je doelgroep ook bepalen aan de hand van je ‘gut feeling’. Wie komen er bij jou in de winkel? Neem ‘winkel’ hier even heel breed. Het gaat om de klanten die je tot nu toe hebt. Online via je webshop, gewoon in de zaak, de mensen in je winkel of als je bij de overheid werkt de burgers die bij projecten betrokken zijn.

Kijk ook naar wat je aan wilt bieden in je mailing. Welke mensen of bedrijven hebben iets aan het product of dienst dat jij aanbiedt? Voorbeeld. Een mailing sturen aan mannen tussen de 20 en 25 jaar waarin je gehoorapparaten aanbiedt zal weinig respons opleveren. Denk gewoon logisch na. Er is geen Wet van Meden en Perzen die bepaalt wie je wel en niet aanschrijft. Maar hoe beter jij je doelgroep of doelgroeppersoon kunt verwoorden, hoe gerichter je kunt aanschrijven.

En gericht versturen heeft effect. Anders krijg je dat verhaal over die haas en dat schot hagel en kun je je geld beter maar gelijk gewoon op straat gooien.

Volgende blog: het maken van de juiste keuze

©De Creatietuin 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.