Tips voor een succesvolle mailing – tip 5
Geplaatst op: 21/04/2011 in schrijftips mailing. Reacties (0)

Tip 5 – Bepaal het klantvoordeel van je product/dienst

Ding, dong. Breaking News. Mensen zijn vaak lui. En dat is soms helemaal niet erg. Sterker nog, doe er je voordeel mee tijdens het maken van je wervende mailing! Nu je weet waar je voor staat, hoe je wil overkomen, wie je wil benaderen en wat je aanbiedt is het tijd voor stap 5. Bepaal het voordeel voor de klant van het product of de dienst die je aanbiedt.

Dit gaat nog makkelijker als je je goed verplaatst in je klant. Maak desnoods even een praatje met de afdeling Accountmanagement. Voorbeeld. Je bent een pensioenverzekeraar. Werknemers kunnen aanvullend sparen. Dat is mooi, want levert extra geld op. Maar wat is daarvan nu het voordeel voor die werknemer? Waarom zou hij gebruik maken van deze dienst, dit product?

Denk als de werknemer. Wat verwacht hij van zijn pensioen? Wat wil hij dan doen, heeft hij voor ogen? Gepensioneerden zijn allang niet meer die oude grijze mensen van vroeger. Het is een vitale generatie met een rijk sociaal leven. Kinderen de deur uit, eindelijk tijd voor elkaar en de dingen die vroeger niet konden. Als jij weet welk ’spaardoel’ er bij hen leeft, dan kun je daar gericht op mailen.

Inspireer ze, prikkel ze om hun eigen pensioen voor te stellen, wat willen ze dan doen? Handig om nu elke maand een klein bedrag bij te sparen, om datgene straks ook echt mogelijk te maken.

En zeg nu zelf: als je zelf, na een dag hard werken, een mailing tussen de post vindt, dan wil je toch ook gelijk duidelijk zien ‘what’s in it for me?’.

Volgende blog: wat wil je nu eigenlijk zeggen?

©De Creatietuin 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

"Corinne heeft zich, door een combinatie van inhoudelijke en communicatieve vaardigheden, snel ingewerkt als interim-professional op onze afdeling Marketing. Haar schrijfvaardigheid - precies en vlot - is hierbij opgevallen. We zullen in een nieuwe situatie met plezier opnieuw een beroep op haar doen."

Peter Reinders
Managing partner, Lexence

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.