Tips voor een wervende mailing – tip 8
Geplaatst op: 30/05/2011 in schrijftips mailing. Reacties (0)

Tip 8 – Haak aan bij de  actualiteit

Maak bij je mailing gebruik van haakjes. Trek iemand er met de aandacht bij door aan te haken bij een actueel thema. Op die manier haal je iemand ‘binnen’, vergelijk het een beetje met vissen. Als er niets interessant in de vijver ronddobbert, zal de vis ook niet bijten.

Door het gebruik van haakjes maak je je boodschap relevant voor de lezer. Als je weet wat er bij je doelgroep leeft of speelt,
kun je daar makkelijker op inspelen. Weet je dit niet precies? Bekijk dan of er trends zijn waar te nemen in je vakgebied of dat er actuele zaken spelen die verband kunnen hebben met jouw business.

Voorbeeld. Je bent een houtproducent en wil tuincentra benaderen met je nieuwe selectie houten tuinmeubels. Speel in op duurzaamheid. Bekijk welk keurmerk je kunt opvoeren (FSC bijvoorbeeld) of neem als insteek die nieuwe meubels van duurzaam SolidBamboo (geperste bamboe).

Voelt dit geforceerd? Dat is het niet. In onze dagelijkse omgang met mensen doen we precies hetzelfde. Een goed gesprek bestaat ook niet uit twee partijen die maar lukraak hun informatie poneren. Je luistert eerst naar de ander, kijkt waar je kunt aanhaken, en vertelt dan jouw ervaring of visie op het onderwerp.

Volgende keer: waar moet een goed klantenbestand aan voldoen?

Copyright De Creatietuin 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.