Viva Italia – Verwarrend lekker
Geplaatst op: 09/01/2013 in Culinaire recensies. Reacties (0)

Een nieuw restaurant in hartje Leiden. Het oude grenen heeft plaatsgemaakt voor een luxe en moderne inrichting. De website belooft ons de echte Italiaanse keuken. Kwaliteit voor een schappelijke prijs. Diezelfde avond nog schuif ik met een vriendin aan tafel bij Viva Italia. Het interieur straalt zeker een bepaalde grandeur uit. Knap gedaan, want de ruimte is beperkt. Tegen het zwarte behang met modern motief en op de banken van wit leer steken wij flets af. We worden van de half-open keuken gescheiden door enorm grote roestvrijstalen vazen. Het is vrijdag en de zaak begint al aardig vol te lopen.

Voorgerechten van hoge kwaliteit
Van de serveerster krijgen wij direct het menu en de wijnkaart in handen. Viva Italia speelt met haar aanbod in op de verschillende doelgroepen van Leiden. Er is een menu van 28 euro, 35 euro en 39 euro. Gelukkig mag kriskras kiezen ook. Vooraf krijgen we een bruschetta, die ik mij alvast laat smaken met een heerlijk glas droge prosecco. De vriendelijke ober neemt onze bestelling op. Als voorgerecht kies ik de yellow vin tonijn met peperkorst en limoen vinaigrette en mijn tafelgenoot gaat voor de artisjok met truffelmayonaise. Ik ben verrast door de kwaliteit van mijn voorgerecht. Ook de aankleding van de gerechten is prachtig. Ik geniet met volle teugen.

Studentikoze kommetjes groente en pasta
Minder spannend vind ik mijn ossenhaas met plakje gorgonzola. Ook het kalfsvlees met parmaham en mozarella van mijn tafelgenoot zwemt in een poeltje van jus. Het bord spaghetti aiolie tussen ons in en het kommetje warme groene groenten doet opeens erg studentikoos aan. Ik spoel het hoofdgerecht snel weg met een lekker glas rode huiswijn. Gelukkig arriveren daar onze nagerechten. Mijn aardbeien zijn dan niet gemarineerd in aceta balsamico, ze smaken heerlijk en samen met het vanille-ijs liggen ze prachtig op mijn bordje. Ook de panna cotta met caramel is heerlijk vers.

Achter ons gaat een groep studenten met elkaar op de foto. Twee dames van stand kijken afkeurend toe. Het schetst een goed beeld van Viva Italia.

Viva Italia
Kort Rapenburg 17
2311 GC  Leiden
(071) 514 88 18

Eten: ***
Sfeer: ***
Bediening: ***

Gemiddelde prijs drie gangen: € 35,-

 Recensie 27 februari 2009

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Referentie

Modderman training & advies

"De Creatietuin hielp mij in een tijd van grote drukte korte, zinnige stukken tekst te maken voor mijn website. Ze deed dat snel, vroeg goed door en hielp me de site online te krijgen."

Tonco Modderman
Modderman training & advies

  • Contact

    info@decreatietuin.nl / 06 - 11 33 53 16

    Wij zijn gevestigd in Sassenheim, gemeente Teylingen (omgeving Leiden) in de Bollenstreek maar werken door heel Nederland.